Slider

Situatiemeting

Situatiemeting

Bij een situatiemeting wordt gekeken naar alle data en objecten die aanwezig zijn op een terrein. Denk bijvoorbeeld aan lantaarnpalen, trottoirs en bomen. Met een situatiemeting wordt informatie verkregen over het gehele terrein waarop werkzaamheden (moeten) worden verricht. Afhankelijk van de wensen zorgt Boon Landmeten ervoor dat de juiste lijnen, objecten en hoogtes worden gemeten.

Methodes voor situatiemetingen

Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende methodes om de situatiemeting te verrichten. Metingen kunnen verricht worden met een laserscanner, total station, GPS, streetmapper of drone. De metingen en de berekeningen worden gemaakt met de meest actuele software. De situatiemeting kan daarna door u gebruikt worden om de haalbaarheid van een project in kaart te brengen.

Wanneer doet u een situatiemeting?

Het in kaart brengen van de bestaande situatie is belangrijk bij de start van een nieuw project. Bestaande tekeningen zijn niet aanwezig of blijken onbetrouwbaar. Daarom is het altijd verstandig om een landmeetkundige eerst een situatiemeting te laten verrichten. Op die manier brengt u altijd de volledige situatie in beeld en heeft u een compleet overzicht over het project.

Situatiemeting op maat

Voordat we beginnen met een situatiemeting, bespreken we met u eerst het doel van de meting. Zo kunnen wij bepalen wat er gemeten moet worden en in hoeveel detail. Metingen kunnen verricht worden in 2D en 3D. De uitkomsten van de metingen worden geleverd in het formaat dat u als opdrachtgever wenst. Wij helpen u graag verder en ons ervaren team staat altijd voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor eventuele vragen over situatiemetingen of voor het maken van een offerte.

Img next to information

Wilt u meer informatie?

Heeft u hulp Nodig ?