Slider

Hoogtemetingen

Hoogtemetingen

Verzakkingen wilt u natuurlijk nauwkeurig vast kunnen leggen. Wij ook! Tijdens een hoogtemeting kunnen verzakkingen van infrastructuur, funderingen en objecten zowel boven-als ondergronds worden vastgelegd. Dit voorkomt een hoop extra werk tijdens een project.

Methodes voor hoogtemetingen

Hoogtemetingen zijn een belangrijk onderdeel bij diverse projecten. Bij een hoogtemeting wordt gemeten wat het hoogteverschil is tussen verschillende punten. Hiervoor worden verschillende methodes toegepast. Metingen kunnen worden uitgevoerd met moderne digitale waterpassen, een tachymeter of gps metingen. Bij Boon Landmeten hebben we voor elk vraagstuk de juiste oplossing.

Trigonometrische- en GPS hoogtemetingen

Bij een trigonometrische hoogtemeting wordt gemeten aan de hand van de horizontale afstand en de verticale hoek. Hierbij maken wij gebruik van een tachymeter. Bij een Trigonometrische meting wordt ook rekening gehouden met de kromming van de aarde. Bij een hoogtemeting uitgevoerd door een van de experts van Boon Landmeten houden we hier rekening mee en plaatsen we de tachymeter altijd in het midden zodat foutmarges altijd gecorrigeerd worden. Naast metingen met de tachymeter maken wij ook gebruik van GPS-metingen. Deze zijn snel en eenvoudig uit te voeren, maar iets minder nauwkeurig dan de andere twee methodes om hoogtes te meten.

Hoe werkt de hoogtemeting?

Boon Landmeten garandeert de hoogste kwaliteit bij het verrichten van een hoogtemeting. We doen dit door hoogtemerken aan te brengen en deze merken ten opzichte van elkaar en een vast punt in de omgeving te meten. Hierdoor kan de positie van een object exact worden vastgelegd. Tijdens het project kan de verticale beweging op die manier worden geregistreerd tot op 1 millimeter nauwkeurig.

Aanvragen hoogtemeting

Begint u binnenkort aan een project waar hoogtemetingen moeten worden verricht? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Voor elk project leveren wij werk op maat. Wij leveren maatvoering en hoogtemetingen door heel Nederland en helpen u graag het beste resultaat voor uw project te behalen

Img next to information

Do you want more information?

Heeft u hulp Nodig ?